tisdag 6 september 2016

Tisdag 6/9

Så var en ny vecka inledd med fart och fläkt. I dag är det 18 nyfikna och påhittiga barn på avdelningen. Efter en stunds lek delade vi oss i tre grupper. Ett gäng hade mini-röris med Karolina. 

Ett annat gäng startade skapandet av ett hus till de tre små grisarna, ni vet dom som blir jagade av vargen som pustar och frustar sönder deras hus. Sagan har lästs otaliga gånger under terminsstarten och nu är det dags att gå vidare med den. Den kommer att utgöra en del av höstens temaarbete. Så, idag började barnen tillverka ett hus av strån. Till vår hjälp hade vi just strån, papier mache, en bit papprör och ståltråd. Det var ett pilligt och kladdigt jobb men resultat blir säkert bra. 



Den sista gruppen gick med Jenny och Charolina till skogs. Här hittade vi massor med blåbär som barnen plockade. Det var många blåa fingrar och munnar som kom tillbaka till förskolan. Vi samlade kottar och läste sagan om De tre små grisarna. På vägen tillbaka uppmärksammades det att vaktmästare-Harry hissat en flagga i flaggstången i alla regnbågens färger. Den får vi nog titta närmare på vid tillfälle. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar