tisdag 27 september 2016

Tisdag 27/9

I dag har det varit fullt barnantal på avdelningen, 20 härliga barn. Morgonen ägnades åt lek inomhus men efter en stund bestämde vi oss för att ta tillvara på det fina höstvädret och gick ut på gården. Där cyklades det, klättrades i träd, lektes i sanden och så hittade några en perfekt koja i en buske. 


När vi varit en stund på gården valde ett gäng att ge sig ut på promenaden för att se vad husen i Läckeby är gjorda av. Grisarna byggde ju av strå, trä och sten finns det hus av dessa material här? 


Vi behövde inte gå långt innan vi hittat hus gjorda av trä och sten till och med ett hus gjort av båda materialen hittade vi men inte ett enda stråhus. Hur kommer det sig? 

Vi testade också att blåsa på ett av stenhusen för att se om vi tillsammans kunde lyckas med det vargen misslyckades med. Men våra krafter räckte inte heller till. 


När vi kom fram till kyrkan ville barnen gärna känna hur den kändes så det hann vi med också. Vass, varm, hård och kall var några av intrycken. 


Jo visst ja, på promenaden träffade vi vaktmästare Harry som till barnens stora förtjusning bjöd på en lätt dusch med vattenslangen. 



Väl tillbaka samlades vi för att tacka av en tjej som ska sluta hos oss på Småkrypen för nya äventyr på en annan förskola. En fin medalj och en stor applåd delades ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar