torsdag 22 september 2016

Onsdag 21:a och Torsdag 22/9

Gårdagen började med lek och spel på avdelningen bland annat ville några barn spela ballongspelet. Som vanligt gick vinsten inte till den som var över 4 år. Barnen är fantastiska både på färger och att vänta på sin tur. 


När alla kommit och vi samlat ihop oss hade ett gäng mini-röris, några målade gipstaket till den andra grisens trähus, tillsammans kom man överens om att taket skulle vara rött. Resultatet blev enastående. Den resterande barnen lyssnade på sagan berättade med våra nytillverkade magnetbilder. 


I dag byggdes det torn och degades med stor intensitet på morgonen. Innan det var dags att ta på skorna och traska till skogen. 


På vägen uppmärksammades det att löven börjat ändra färg. Vi plockade många fina höstlöv och funderade på vem som ätit stora hål i en del av löven, kan det vara björnar? Det fanns också vita fläckar på en del löv men här kom svaret snabbt 

- "Det är en fågel som bajsat!"



Väl framme i skogen upptäcktes det genast att det fortfarande fanns blåbär. Bären fångade barnens intresse fullständigt och innan vi hunnit äta upp alla var det dags att gå tillbaka. 


Nu har vi ätit lunch och några sover medan Jenny tagit med sig de vakna barnen till sagans värld med hjälp av hennes magiska sagopulver, superspännande! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar