onsdag 4 mars 2015

Onsdag 4/3

Idag startade aktiviteterna direkt på Myran. De första barnen upptäckte snabbt de nya utklädningskläderna som införskaffats till avdelningen. På ett ögonblick hade vi både pirater, sjuksköterskor, brandmän, poliser och en mekaniker här. Kul att klä ut sig själv och kanske ännu roligare att klä ut Edvin. 



Det hade kommit en hel flock med nya djur till Myran också. Alla radades upp och undersöktes tillsammans med de gamla djuren. Tänk där fanns älgar, rådjur, igelkottar, en bäver några vargar och många fler. 


När vi testat alla nya grejer samlade vi ihop oss för lite Miniröris. Alla gympade glatt, även de allra minsta jobbade hårt med rörelserna. 

Efter att sedan ha laddat med lite frukt och friskat upp minnet om triangeln gick vi ut på skolgården på triangeljakt. Barnen upptäckte snabbt att taket såg ut som en triangel.


 Sedan hittade de målade trianglar på marken. Vi testade om alla kompisar kunde få plats i dem och barnen gick balansgång på strecken. 



På klätterställningarna fanns det också trianglar och på vägen tillbaka till förskolan hittade barnen ytterligare ett tak. Spännande att se att det finns geometriska former i vår närmiljö. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar