torsdag 26 november 2015

Onsdag 25/11 och Torsdag 26/11

Manfallet är fortsatt på Myran men aktiviteten är hög. I onsdags fortsatte vi arbetet med vår adventskalender. Barnen fick måla och glittra saltdegsfigurerna från tidigare i veckan. Vi använde oss av metallicfärger i olika kulörer och resultatet blev mer än bra vilket gjorde barnen stolta



Onsdagen var också vår skogsdag och innan vi begav oss ut tittade vi på trädkorten från i somras och i höstas. Det var klurigt att minnas när de olika korten var tagna men efter en stund klarnade det.


Så på vägen till Janssons hage stannade vi till och tittade på hur trädet ser ut nu. Tänk att alla löv hade trillat ner och låg på marken! Hur kommer det sig? Men barnen hade som vanligt svar på även det. 

 - Det har blåst.


I skogen passade vi på att leta småkryp och hittade både en tusenfoting, en gråsugga och en tvestjärt. Vi samlade också pinnar till det som ska bli stommen  till adventskalendern och mossa till vår skogslåda. 


I dag startade vi dagen med att lägga in den torkade mossan i lådan och tänk ur mossan trillade en spindel! Spännande. 


När vi kände oss färdiga var det en del barn som hade lite spring i benen så vi passade på att gå in till motorikbanan som genast förvandlades till en slajmsjö som man skulle ta sig över, lyckades man inte hamnade man genast i Daidalos slajmsug. Ni må tro att det skrattades. 


Efter en god stunds hopp och lek så gick vi tillbaka till Myran. På söndag är det ju första advent och det kan det ju inte vara utan en ljusstake. Så vi samlades runt bordet och plockade fram ett för de flesta nytt material, finbetong. På med förkläden och sedan blandades det vad som barnen ansåg vara geggamoja för fulla muggar. Nu ska betongen brinna så får vi se om staken går att använda... 






Vår "gran" till adventskalendern är också monterad och färdig så nu kan december få komma när som helst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar