torsdag 23 januari 2014

Torsdag 23/1

När alla dagens myranbarn anlänt och lekt en liten stund samlades vi i ringen och läste flanosagan om Ludde och alla djuren. En rolig saga om Ludde som lyckas trixa iväg sin fotboll så den träffar en rad olika djur. Djuren låter på ett sätt och barnen får hjälpa Ludde att lista ut vilket djur som blivit träffad av bollen. Sagor är ett utmärkt sätt att öka sitt ordförråd och sin förmåga att fantisera. De ger också en förståelse för hur olika berättelser är uppbyggda. Dessutom är de ju spännande och roliga.


Efter sagan smakade det finfint med lite god frukt. Vi har ett gäng fruktälskande barn på avdelningen. 



När alla fruktbitar var uppätna satte vi oss vid bordet där vi rullat ut ett långt papper, på med förkläden och sedan droppade vi ut färg som vi skulle måla papperet med. 





Men det var ingen vanlig färg som man använder pensel till, det var fingerfärg. Barnen målade med stor inlevelse och verkade tycka att detta var en kul aktivitet. Medan målandet pågick fick barnen berätta vilka färger de använde och hur färgen kändes. Barnen tyckte att den var både kall och hal men efter en stund försvann det kalla. 








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar