tisdag 21 januari 2014

Tisdag 21/1

Idag fortsatte vi på den inslagna vägen med de vilda djuren. Vi samlades i ringen och pratade om vad vi gjorde förra veckan. Barnen mindes att vi hade målat och efter lite diskuterande kom de fram till att det var nyckelpigans vilda djur vi hade målat av. Alla barnen fick berätta vilket djur de valde att måla. Vi visade dem sedan att vi satt upp deras målningar på väggen inne på myran. 

Dagens uppdrag var att göra ett av djuren igen fast denna gång av lera. Vi satte oss vid bordet och barnen valde på nytt ett djur att efterlikna. Skaparglädjen gick inte att ta miste på. 








Det skapades många tigrar, krokodiler, giraffer och elefanter men efter en stunds knådande blev det en hel del kakor och bullar till mammorna också. Nästa gång får vi nog använda en ätbar deg.

Vi vill passa på att informera om att det går en del magsjuka på småkrypen. För att undvika spridning ska barnen enligt de rekommendationer som finns vara hemma minst 48 timmar efter kräkning. Vi tror inte att detta är några konstigheter men vi vill nämna det igen. På förskolan och skolan finns barn med diabetes typ 1 och för dessa barn är magsjuka en allvarlig åkomma som till varje pris vill undvikas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar