torsdag 19 april 2018

Vilket solsken denna torsdag i april bjuder på! I skrivande stund befinner sig alla Småkrypsbarn ute på gården, för en stunds lek innan maten. Vattenbordet har b.la. plockats fram ur förrådet och det råder en febril aktivitet med diverse lek.


Under veckan som snart har gått till ända, har vi fortsatt vårt arbete kring färg och form. I tisdags mätte och blandade de äldre Myrorna ihop en saltdeg. Då gäller det förstås att ha koll på vilket som är decilitermått och matskedsmått och de löste de galant. Tillsammans räknade de även antalet mått de hällde i och fundera på hur många mått det var kvar att hälla i...






Under tiden fick de yngre Myrorna en stunds motorikträning på motorikbanan, tillsammans med några kompisar ifrån Sländan.

Av saltdegen har sedan alla Myror, stora som små, fått välja vilken geometriskform de ville göra. Det är roligt att se att barnen är så bekanta med de olika formerna nu. Dessa har de sedan fått välja färg och måla och några av dem hänger nu i fönstret inne på Myran.




Nu önskar vi er alla en härlig eftermiddag i solskenet och passar även på att skicka med en liten påminnelse om sommarledighetslappen som ska lämnas in på fredag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar