onsdag 1 november 2017

Höstlovsveckan

Igår (tisdag) blev det pizzafest på Småkrypen! Den härliga doften av nybakad pizza spred sig över hela huset. Några barn var lite höstlovslediga så vi var lite färre barn i huset igår. Därför passade vi på att tillsammans med Fjärilen duka långbord och avnjuta de nybakade pizzorna ihop. De flesta verkade gilla pizzorna och åt för fullt!


Vi fortsatte att leka och vara tillsammans inne på Fjärilen efter maten. Några barn byggde med klossar inne på Fjärilen. Den här fina Octagonen byggde ett myranbarn och visade "stopp" med handen och berättade att bilarna måste stanna då. Det är roligt att se när barnen tar till sig det vi arbetar med i temat och använder det i sin lek.
Vi plockade även fram våra nya bokstavsbrickor och namnkort igår. Många av barnen visar intresse för bokstäver och framförallt om bokstäverna i namnen. Det är ett bra sätt att lära sig känna igen ordbilder och lära sig bokstäver på genom att lägga ut knapparna, då barn i den här åldern oftast har lite svårt än med att finmotoriskt skriva bokstäver.




Den här onsdagsmorgonen inledde vi med att tillsammans plocka fram vårt nya ljusbord! Vi har fått diverse olika material till ljusbordet, idag plockade vi fram olika former och figurer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar