tisdag 4 oktober 2016

Tisdag 4/10

En ny spännande vecka ligger framför oss, och nu kan man verkligen känna hösten. I dag valde några att försöka sig på ett av de svårare pussel som finns på avdelningen.  Efter lite teamwork lyckades vi med gemensamma krafter fixa det och barnen var väldigt stolta. 


När de flesta anlänt delade vi oss i tre grupper. De första gänget målade den tredje grisens hustak. Valet av färg blev denna gång silver och vi har ett blänkande tak som står på tork. 


Den andra gruppen tittade på korten från förra veckans huspromenad. De barnen som var med på promenaden berättade för de som inte var med vad man gjort och vad husen var gjorda av. Inte helt självklart att återberätta det man varit med om men barnen fixade det galant. 

Den tredje barnaskaran samlades runt sagan om de tre små grisarna. 


Men i dag var det inte en vuxen som berättade sagan. Ett av barnen var väldigt sugen så med lite hjälp och stöd av sina kompisar fick vi en ny sagoberättare, en stor och ansvarsfull uppgift må ni tro. 



Det börjar dra ihop sig mot föräldramöte. Den 12/10 klockan 18-19 är det dags. Skådeplatsen är på Nyckelpigan. Väl mött! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar