torsdag 20 augusti 2015

Blåbär

Under tisdagens skogsutflykt plockade och tittade vi på sådant som hör sommaren till. Vi måste ju passa på nu innan den börjar lida mot sitt slut. Barnen hittade både djur och insekter, en del blommor och björnbär. 

Vi hittade också en hel del blåbär som vi plockade av, en del blev uppätna direkt på plats men mycket fick följa med hem till Myran. Efter att ha tittat igenom bilderna från skogen igår drog därför Charolina igång att baka med de lite äldre barnen i gruppen. En väldigt smaskig blåbärspaj blev det! Både roligt och lärorikt att själva få vara med och mäta upp och blanda i ingredienser och sedan se att det blir något form resultat av det hela. Det är också ett utmärkt tillfälle att på ett lekfullt sätt bekanta sig med matematiska begrepp och hjälpas åt att samarbeta i en mindre grupp. 



Idag har vi återigen tittat på bilder från skogen, men den här gången bara på blåbären och blåbärsriset. Vi pratade om färgerna och formerna. Flera av barnen minns namnen på de geometriska formerna som vi arbetade med under förra läsåret och kom snabbt på att blåbären ser ut som cirklar. 



Därefter målade vi snygga blåbärsmålningar i blått och grönt. Barnens alster hänger nu på tork och hela gänget är ute och leker tillsammans med de andra kompisarna från Småkrypen. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar