torsdag 22 januari 2015

Torsdag 22/1

Idag är barnaskaran på Myran betydligt mindre. Inskolningarna har fortsatt även i dag och det är roligt att se att det går åt rätt håll och våra nya barn blir tryggare både med lokalerna, kompisarna och oss vuxna. 

När alla barn anlänt till Myran gick några av oss till gymnastiksalen för att gympa tillsammans med ett gäng från Nyckelpigan. Det var både kul och lite otäckt att besöka ett nytt ställe på skolan, men tänk vad skönt att skapa en trygghet till fler platser på enheten än bara förskolan. Först åt vi vår medhavda frukt för att sedan värma upp genom att leka "kom alla mina barn" det var ett taggat gäng som lyssnade och tog instruktioner om hur man skulle ta sig från kortsida till kortsida i hallen. 




Väl uppvärmda fortsatte vi med att leka "cirkelstopp" när musiken stannar gäller det att snabbt ställa sig i en cirkel, barnen har väldigt bra koll på vad som kännetecknar en cirkel och det är roligt att kunna se att temaarbetet ger resultat. Cirklarna blev färre och färre och vi passade på att räkna hur många barn som stod i varje cirkel, vilken hade flest barn och i vilken var antalet minst? matte på hög nivå för barnen, tillslut stod alla 10 barn och 3 fröknar i en rockring, trångt minst sagt. 




Vi avslutade med att ta fram madrasser och bollar som barnen roade sig med den sista stunden. Det var ett gäng rosiga och nöjda barn som traskade tillbaka till förskolan för lunch. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar