tisdag 27 maj 2014

Tisdag 27/5

Idag bestämde vi oss för att plantera frön som vi hade på Myran. Tidigare har vi ju skolat om vår diskhoplanta 2 gånger och barnen har tyckt att detta varit roligt och intressant. Det händer ofta att de går dit och kollar om den växt eller fått blommor. Så efter frukten visade vi vad vi tänkte plantera, ute denna gången i en pallkrage. 




Vi hade frön från solrosor och pumpor dessutom hade vi smultronplantor som också behövde planteras. Barnen visste att det var pumpafrön i den ena påsen men solrosen var lite knepigare. Vi pratade om vad växterna behövde för att växa. Jord och vatten var självklart men sen kom vi på att de behövde sol också. När vi kände oss redo gick vi ut på gården för att börja rensa bort allt ogräs så att våra växter fick plats. 


Det var ett tappert gäng som kämpade på väl i den hårda jorden, tur att vi fick låna bra redskap av vaktmästare Harry. När allt var borta och kragen var på plats fyllde vi på med jord, ett ganska tungt jobb. 



När allt var klart petade vi ner våra frön och smultronplantor, vattnade så mycket vi orkade och nu väntar vi med spänning. 




Efter maten fixade Edvin en ny deg som alla vakna barn hjälpte till med och nu degas det för fullt på Myran. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar