torsdag 20 mars 2014

Torsdag 20/3

Idag började vi dagen med att bygga fantastiska slott, banor och torn med klossarna. Tänk att sju barn kan leka och komma överens på en så pass liten yta som bilmattan på myran. Trångt men roligt!






När bygget var avslutat samlade vi oss i soffan och läste sagan "Hurra, för pappa Åberg!" En kul berättelse om vad Alfons pappa vill ha i present, tänk han ville helst ha snälla barn och det fick han tillslut, fast var det verkligen en riktig present? När vi läser med barnen börjar vi ofta med att titta på omslaget och fråga barnen vad de tror boken kommer handla om, ett bra sätt att få alla att fundera kring boken och ge barnen möjlighet att öka sin läsförståelse, sedan blir det nästan ännu mer spännande att se om man har rätt. När boken är slut pratar vi om vad den faktiskt handlade om och barnen får återge handlingen. 





Efter att vi läst klart pratade vi om vad vi gjorde förra veckan när vi målade egna Alfonsfigurer, vi visade målningarna som barnen åstadkommit. 



Sen fick barnen frågan vad man mer kan göra med figurerna. De ville då göra figurerna i lera och som tur var hade Nyckelpigan lera som vi fick ta av. Detta blev alltså dagens stora projekt. Ståendes vid bordet skapade barnen mängder med egna figurer av olika slag. 







Nu sover ett gäng med myranbarn medan resterande leker med handdockor som vi fått av Berit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar